Poštovani!


U sklopu UNICEF-ovog projekta „Škole za Afriku“ organiziramo prodaju dječjih rukotvorina na zaprešićkoj šetnici.

U srijedu, 12. 12. 2018. godine, od 16.00 – 19.00 sati, ugostit će vas djeca grupe Zmajići i njihove odgajateljice.

U četvrtak, 13. 12. 2018. godine, od 16.00 – 19.00 sati, domaćini će biti djeca grupe Jabučice s odgajateljicama.

 

 

Pozivamo vas da se prošećete do našeg štanda i sudjelujete u ovoj humanitarnoj akciji!

 

 

„ZAŠTITA I SIGURNOST DJECE U PROMETU“


 

PROMETNA KULTURA polazište je trajnog smanjivanja stradavanja u prometu cjelokupnog stanovništva, a učinkovitost postiže ranim uključivanjem djece u organizirane i primjerene oblike rada.

PROMETNA PREVENTIVA obuhvaća učenje i osposobljavanje djece za stjecanje:

-       znanja (poznavanje prometnih pravila i propisa)

-       vještina (snalaženje u prometnim situacijama)

-       stavove i vrijednosti (kulturno i odgovorno ponašanje u prometu)

Prema Obiteljskom zakonu, a temeljeno na Konvenciji o pravima djece, svako dijete ima pravo na odrastanje u sigurnom okruženju što je uvjet njegovog zdravog tjelesnog i psihičkog razvoja. Roditelji i odrasle osobe odgovorni su za stvaranje sigurnog okruženja te za poučavanje djeteta kako da skrbi o vlastitoj sigurnosti.

 

Unatoč zakonskoj regulativi i nizu preventivnih i represivnih aktivnosti policije i drugih subjekata, djeca su i dalje, u prometu, nedovoljno zaštićena. Statistike pokazuju da su danas djeca najizloženija stradavanju kada sudjeluju u prometu kao putnici u vozilima u kojima upravljaju njihovi roditelji.

S ciljem prevencije stradavanja djece u prometu želimo ukazati na opasnosti u prometu, koje su obveze roditelja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Obiteljskog zakona i kako djetetu biti uzoran model ponašanja u prometu.

 

plakat (poziv na roditeljski sastanak) u PDF prilogu....

 

 

 

„ŠKOLA ROLANJA“

Kao i prethodne 2 godine, i ove godine smo nastavili tradiciju ŠKOLE ROLANJA u organizaciji Sportskog društva MEDO SPORT. Djeca predškolskih skupina DV Maslačak iz Zaprešića i Brdovca (njih 59) pohađala su školu rolanja od 15. 10- 19. 10. 2018. god.u Sportskom centru“ Kuna“ pored klizališta na Velesajmu. Svi su uspješno prošli obuku, te su  posljednji dan škole rolanja na koji su bili pozvani i roditelji, djeca dobila diplome.

Slike u prilogu....


„Poziv na jesensku svečanost u Zaprešiću 18.10.2018.“

Slike u prilogu....


„Poziv na jesensku svečanost u PO Januševec 17.10.2018.“

Slike u prilogu....

„Zimski dani u Maslačku“

 

Slike u prilogu....

„Zimovanje djece predškolske dobi na Sljemenu od 05.02.2018. do 08.02.2018.“

 

Slike u prilogu....

 


„Sportski susreti Zaprešićkih vrtića“

U srijedu 15. 11. 2017. u Sportskoj dvorani ŠRC Zaprešić, Inter održani su sportski susreti Zaprešićkih vrtića.  Sportske susrete, na kojima  su sudjelovala djeca najstarijih odgojnih grupa, vrtići organiziraju u suradnji s udrugom za predškolski i školski sport „ Zaprešićki kraj“. Uz motoričke vještine djeca su učila i poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe koje su zadužene za provođenje pravila. Djeca su vježbala i samodisciplinu, timski rad i toleranciju. Glavno geslo sportskih susreta je : „Nije važno pobijediti, važno je sudjelovati“.

 

Slike u prilogu....

 

 

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

„Proljeće u Maslačku“


U sklopu projekta i akcijskog istraživanja „Igra djece na vrtićkom dvorištu“  organizirano je druženje djece, roditelja, odgojitelje i drugih djelatnika vrtića.
Cilj projekta je bio oplemeniti naša vrtićka igrališta i igru djece na njima, te potaknuti roditelje da se što više s djecom igraju na otvorenom. Druženje je upriličeno u srijedu, 26.travnja 2017., u dvorištu objekta u ulici Hrvatske mladeži 4, u Zaprešiću. Djeca, roditelji, bake i djedovi, starija braća i sestre, dječji zbor KUD-a Ban Josip Jelačić, odgojitelji i članovi stručnog tima i drugi zaposlenici vrtića družili su se i zabavljali kroz niz sportsko-rekreativnih, umjetničkih i ekoloških aktivnosti. Pred kraj druženja dječji zbor KUD-a B.J.Jelačić predstavio se svojim bogatim i zanimljivim repertuarom, te pozvao roditelje i djecu da im se priključe.
Druženje je završeno pjesmom i plesom, uz želje roditelja i djece da se takav oblik druženja organizira i češće.

 

 

Zahvaljujemo se roditeljima na pregršt dobrih ideja koje su nam dali za uređenje vrtićkog dvorišta.  Posebno se zahvaljujemo svim roditeljima koji su svojim osobnim radom i donacijamapomogli da igralište vrtićapostaje sve ljepše, djeci zanimljivije i poticajnije. Pred nama je još puno rada da bi postigli sliku dvorišta koju smo zamislili, ali nadamo se da smo joj svakim danom bliži.

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

„Poduka plivanja“


Predškolci DV Maslačak  pohađali su poduku plivanja na bazenima ŠRC Mladost u Zagrebu od 10.do 21.travnja 2017.  Iako je program počinjao od ranih jutarnjih sati nikome se nije bio problem rano buditi i svi su veselo dolazili u vrtić. Na kraju programa poduke svi su polaznci dobili diplome.

 


 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

sportsko natjecanje „Lino višebojac“

 


Slike u prilogu....

 


„Zimovanje djece iz DV Maslačak na Sljemenu, veljača 2017.“

 

Slike u prilogu....

„Slon bon ton“


U vrtiću je gostovao Studio Suncokret, na čelu s Duškom Mucalom s lutkarsim mjuziklom „Slon bon ton“. Bilo je veselo i zabavno. Kroz pjesmu i ples djeca su učila kulturno se ophoditi i koristiti uljudbene riječi.

 

Slike u prilogu....

 Vesele igre na snijegu...

 

Roditelji, djeca i odgojitelji dječjeg vrtića Maslačak u Brdovcu  u četvrtak, 19. siječnja 2017. proveli su poslijepodne u veselim igrama na snijegu.

Dokazano je da već 15 minuta dnevno igre na svježem zimskom zraku i snijegu ima višestruko korisno djelovanje na psihofizički razvoj djeteta, te da povećava imunitet, kako djece tako i odraslih. Stoga su odgojitelji i stručni tim vrtića pozvali roditelje da se dobro obuku i pridruže svojoj djeci i odgojiteljima u veselim zimskim igrama. Roditelji su se rado odazvali. Smijeh i veselje odražavao se na svim licima. Tete kuharice pobrinule su se da sve zagriju toplim čajem i kolačima. Uz pozdrave i zahvaljivanje neki roditelji su se od odgojitelja opraštali i pitanjima kao što su:  „Hoćemo li se naći i slijedeći tjedan?“

 

Video u prilogu....

 

Posjetio nas je Sveti Nikola i podijelio nam darove.
Ove godine nije doveo Krampusa vjerojatno zato što smo bili dobri....

 


Slike u prilogu....

 

U organizaciji dječjih vrtića Maslačak i Vrtuljak i Udruge za predškolski i školski sport „Zaprešićki kraj“ održani su sportski susreti zaprešićkih vrtića.

 

Slike u prilogu....

Video u prilogu....

 

 

 

 

Posjetio nas je gradonačelnik, gosp. Željko Turk

 

Tema razgovora bili su uvjeti rada u područnom objektu Trg mladosti 9.

Slike u prilogu....

 

 

 

POZIVNICA ZA 01. LISTOPADA  2016.

 

Više u PDF prilogu......

 

 

 

SURADNJA VRTIĆA I OSNOVNE ŠKOLE PAVAO BELAS U  BRDOVCU

 

 

Dvije susjedne institucije, osim povremenih posjeta u svrhu pripreme djece za prijelaz iz vrtića u školu, ove godine povezuje projekt „Čitajmo djeci“. Djeca viših razreda osnovne škole Pavao Belas dolaze u vrtić Maslačak i čitaju djeci slikovnice i priče koje odaberu uz pomoć svojih profesorica hrvatskog jezika. Brojna su istraživanja pokazala da se djeca kojoj se čita i priča od najranije dobi brže razvijaju, zainteresiranija su za okolinu, brže uče, bolje se snalaze u komunikaciji s drugima, brže razvijaju predčitačke vještine, spremnija su za samostalno čitanje. Čitanje pomaže u stvaranju posebne emocionalne veze između djeteta i osobe koja mu čita.

 

Više u PDF prilogu......

  

 

„Mala škola za veliku školu“

 

Edukativne radionice za roditelje i djecu pod nazivom „Mala škola za veliku školu“ održane su 23.02., 24.02. i 25.02.2016. na tri lokacije: u Centralnom objektu u Zaprešiću te u područnim objektima Brdovec i Januševec. Cilj radionice je bio informirati roditelje o vještinama koje bi dijete trebalo usvojiti prije polaska u prvi razred i predstaviti im neke igre i aktivnosti poticajne za razvoj tih vještina koje mogu provoditi kod kuće. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 57 roditelja sa svojom djecom. Roditelji su visoko procijenili korisnost informacija u prezentaciji, iskazali su zadovoljstvo pripremljenošću predavača. Bili  su veoma zadovoljni sudjelovanjem u radionici. Izjavili su kako su dobili  ideje o aktivnostima koje mogu provoditi kod kuće s djetetom kako bi potaknuli razvoj vještina koje će dijete učiniti spremnijim za školu.

100% roditelja bi sudjelovanje na radionici preporučilo drugim roditeljima. Hvala svim roditeljima i djeci na sudjelovanju!

 

Prilog: Mala škola za veliku školu